24 март – събота, 20:30 ч. – това е моментът, в който тази година Светът ще посрещне Часа на Земята. Милиони хора по света ще загасят светлините в рамките на един час, за да привлекат вниманието към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. Световният фонд за дивата природа е инициатор на това мащабно събитие и споделя специално подготвеното за тазгодишния Час на Земята видео (видеото може да видите в новинарската ни емисия тази вечер от 19:30 и 22 часа).
Около 100 общини в България, сред които и Пловдив, традиционно подкрепят инициативата, целяща по-усилено търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за планетата. В Асеновград също се подготвят за Часа на Земята. От Общината съобщават, че и тук той ще бъде отбелязан, но предстои да бъдат уточнени конкретните мероприятия или инициативи, свързани с него.
А всъщност всеки един от нас може да покаже, че се присъединява към глобалната идея, като изключи осветлението у дома между 20:30 ч. и 21:30 ч. и по този начин намали потребелението на електроенергия в най-натоварения период на денонощието и така даде своя принос за по-чиста околна среда.