През последните 16 години, винаги в навечерието на Коледа, Министерството на вътрешните работи инициира набиране на средства във връзка с целогодишно провежданата Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Дарителската инициатива, под патронажа на министъра на вътрешните работи, бе създадена, за да донесе светлина в живота на поразително смела група деца, изпитали тежката промяна от загубата на родител, посочват от МВР., като допълват, че са признателни на всички, които през годините безкористно подкрепят мисията да се съхрани паметта на полицаите и пожарникарите, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг.

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms или гласово обаждане на номер 1866. Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка:

 

 IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

 

Сумите се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.