Католическият Великден тази година се пада днес, 17 април. В много отношения отбелязването му не е много по-различно от това при православния Великден. Католиците ходят на църква днес, също се поздравяват с Христос Водкресе, боядисват и украсяват яйца, които се използват в множество различни игри. Една от най-популярните е Лов на яйца – великденските яйца се крият, а децата трябва да ги намерят. Правят се и надбягвания с яйца, най-често като те се поставят в лъжица. Няма как и шоколадовите яйца да не са на почит, те са основно лакомство и понякога също се заменят с истинските такива, които се търсят малчуганите.

Популярен символ е великденският заек. Той дори се приема и като вълшебно създание, подобно на феята на зъбките. Но вместо да взима падналото млечно зъбче, великденският заек  крие яйцата, които децата трябва да намерят на празника. Ако децата са били послушни, ще намерят повече яйца.

В Раковски днес, където е най-голямата католическа общност, Великденският празник бе отбелязан особено тървествено. Въпреки лошото време, стотици хора се стекоха към църквите.

Трябва да отбележим и че днес арменската църква също отбелязва Великден. Арменската общност у нас също отбеляза празника подобаващо.