Телевизия ТВ САТ КОМ

„Красива България” c извънредна кампания за набиране на кандидати за осигуряване на достъпна среда на обществени сгради

Проект „Красива България” открива извънредна кампания за набиране на кандидати за участие по мярката „Осигуряване на достъпна среда на обществени сгради”. Кампанията ще приключи на 23 юли и е насочена към общините и държавните институции, собственици на обектите – предмет на проектните предложения.

Мярката цели създаване или поддържане на достъпна архитектурна среда в сградите, отчитайки специфичните нужди на хората с намалена подвижност и на хората с увреждания. Допустимите проектни предложения трябва да включват строително-монтажни/ремонтни работи, чрез които съществуващи сгради се привеждат в съответствие с изискванията за достъпност и безопасност при експлоатация.

Максималният общ бюджет за едно проектно предложение по мярка М01-01 е 120 000 лв. с ДДС, а минималният – 30 000 с ДДС. Финансирането от Проект „Красива България” е най-много 90% от общия бюджет за проектното предложение, а съфинансирането от кандидата трябва да е най-малко 10% от него.

Подробна информация за условията за кандидатстване може да се намери в интернет-страницата на Проект „Красива България”: www.beautifulbulgaria.com

Exit mobile version