Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Между 3 и 450 хил.лв. помощ за автобусните превозвачи за справяне с последиците от COVID-19

„През последните месеци от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ бяха пренасочени 193 млн. лв.към „Иновации и конкурентоспособност“ за подпомагане на микро, малки и средни предприятия. Проведохме необходимите разговори с Европейската комисия и получихме нотифициране на конкретна мярка, чрез която ще се отпуснат 30 млн. лв. за осигуряване на оперативен капитал за автобусните превозвачи” Това казват от Министерството на транспорта. Превозвачите следва да бъдат подпомогнати, за да се справят с последиците от пандемията от COVID-19. За да могат средствата да достигнат максимално бързо до автобусните превозвачи, кандидатите няма да бъдат оценявани, а само ще се разглеждат по допустимост, уточняват от Министерството с допълнението, че предприятията в сектора са 1485, като не по-малко от 1000 ще се възползват от мярката през следващите един до два месеца.
Пояснява се, че минималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 3 000 лв., а максималният – 450 000 лв., като разпределянето ще бъде на база оборотите на фирмите.
От транспортното министерство не пропускат да отбележат и че един от най-засегнатите икономически сектори от пандемията е именно транспортът.

Exit mobile version