„Изборният ден на територията на област Пловдив приключи без постъпили данни за сериозни нарушения и противообществени прояви“ – това заявиха от МВР-Пловдив минути след края на изборния ден или след 20 ч. Бе потвърдено, че е създадена необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите до 16 и 17 РИК.

Междувременно от МВР заявиха, че към 19 часа в деня на изборите в СДВР и ОДМВР са получени общо 135 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, а образуваните производства са 6 (4 бързи и 2 досъдебни). Уточнява се още, че днес служители на ОДМВР са оказали общо 32 съдействия на РИК, СИК и ЦИК. От звената „Български документи за самоличност“ пък са издадени общо 400 удостоверения.

„Състоянието на оперативната обстановка в зоната на отговорност на всички регионални структури на ГД „Гранична полиция“ е нормална. Трафикът през отделните ГКПП е съобразно спецификата на всеки един от тях, като не е констатирано трайно увеличаване интензивността на пътникопотока. Граничните проверки се осъществяват своевременно“, казват от вътрешното министерство.