От вчера в сайта на Министерството на Туризма  може да се гласува за кандидатите, които са номинирани в Годишните награди за 2022 година. Всеки може да даде своя глас за един участник в една категория. Онлайн вотът ще определи носителите на призовете. Кандидатите са разпределени в 10 категории.  „Иновации“, „Туристическа атракция/обект“, „Туристическа община“ са само част от категориите. Тези, които са допуснати до финалната фаза, са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските  общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

До 5 декември включително ще продължи гласуването.

Победителите ще получат награди – грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българска роза. Това ще се случи на официална церемония, която ще се проведе на 13  декември.

Община Асеновград не е кандидат с някой обект за тазгодишните награди. От Общинско предприятие „Туризъм“ заявиха, че предстоят иновации и подобрения на Национален паметник на културата „Асеновата Крепост“, и след като те бъдат извършени, ще се кандидатства с него.

Своят глас може да дадете на: www.tourismawards.bg