Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

На 5-ти октомври се отбелязва Международен ден на учителя

По инициатива на ЮНЕСКО от 1994 година 5-ти октомври се чества като Международен ден на учителя. В България датата е приета с решение на правителството през 2006 година. По последни данни от МОН, общият брой на учителите в страната ни е 82 785 на фона на 92 619 педагогическите специалисти във всички образователни институции в системата на предучилищното и училищното образование, 4299 са директорите.                                                                               По случай Международния ден на учителя министърът на образованието проф. д-р. Галин Цоков отправи приветствие към всички учители.                                                          „Уважаеми учители, Скъпи колеги, Честит Международен ден на учителя!
Днешният празник е още един повод да изразим признателността си за Вашия труд и всеотдайност.Вие имате нелеката, но и изключително благородна мисия да създавате знаещи, способни и отговорни личности, но най-вече добри и честни хора, достойни граждани на страната и на света.Резултатите от Вашата работа невинаги се виждат и оценяват на момента. Понякога са необходими години, за да се разкрият плодовете на ежедневните Ви усилия в класните стаи, учебните кабинети, занималните, залите и спортните площадки. Но те неизменно идват! Когато се гордеем с успехите на нашите малки и пораснали деца, не бива да забравяме, че зад тях стоят не само талантът и уменията им, но и ежедневният труд на много подготвени учители, посветили живота си на образованието, на децата ни и на тяхното бъдеще.
Поклон пред Вашия безценен труд и себеотрицание!
В следващите десетилетия проспериращи ще бъдат високообразованите нации, чиито граждани притежават знания и умения да се справят с предизвикателствата на бъдещето и са способни непрекъснато да ги надграждат и усъвършенстват. Тези качества се формират още в ранна възраст от отдадени и способни учители. Затова и учителите са в основата на успеха и благоденствието на всяко едно общество!
Бъдете здрави и удовлетворени и се гордейте с постиженията си! Ние разчитаме на Вас, защото Вашите успехи са успехи за България!”.                                                        ТВ САТ КОМ също поздравя всички учители и им пожелава успешна, ползотворна и спокойна учебна година.

Снимка: Интернет

 

Exit mobile version