Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Над 370 млн.лв. са приходите от продажба на винетки до средата на декември

Над 800 000 хартиени винетки за тази година има в разпространителската мрежа – бензиностанциите, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. Това информират от АПИ, като посочват, че шофьорите, на които до края на 2018 г. им предстои пътуване, и в момента нямат валиден стикер, могат да купят предпочитаната хартиена винетка и в случай че нейната валидност изтича през 2019 г. не е задължително да я конвертират в електронна. Това е препоръчително и се прави за удобство при пътуването, уточняват от АПИ. Задължително изискване обаче е хартиеният стикер да остане залепен на предното стъкло на автомобила до края на неговата валидност.
Относно електронни винетки за следващата година – припомняме, че те може да бъдат закупени от интернет страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение, на каса и чрез терминалите за самотаксуване в търговските обекти.
Оповестяват се и приходите от продажбата на винетки за 2018 г. до средата на декември – те са малко над 373 млн. лв. Най-голям дял от тях са от продажбата на стикери за леки автомобили. На дирекция „Социално подпомагане“ са предоставени повече от 230 хил. бр. безплатни годишни винетки за леки автомобили, които са за 22,5 млн. лв. и са за сметка на бюджета на АПИ.

Exit mobile version