Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Намериха „черната кутия“ на падналия МиГ-29

Намериха „черната кутия“ на падналия МиГ-29, пилотиран от майор Валентин Терзиев. При учение в началото на месец юни пилотът от Асеновград загина и до момента черната кутия на изтребителя не бе открита. Днес министърът на отбраната Георги Панайотов заяви, че външната обвивка на кутията е нарушена, но се смята, че вътрешната е здрава, поради което от кутията трябва да може да бъде снета необходимата информация за инцидента.

Ето част от информация от Министерството на отбраната, без редакция:

„Външната обвивка на кутията е нарушена, но има основания да смятаме, че вътрешната е здрава и не е повредена. Това дава надежда информация да бъде снета още днес в рамките на деня. Ако вътрешната обвивка не е нарушена, „черната кутия“ ще ни даде информация за всички параметри на полета – скорост, режим на работа на двигателите, височината и траекторията на самолета, състоянието на средствата за управление, включително дали пилотът е предприел в някакъв момент нещо внезапно, за което не е успял да съобщи по радиостанцията“.

Министърът на отбраната от своя страна настоя: „Да спрат всякакви спекулации в медийното пространство. Те са ненужни. Говорим за паметта на един български герой. Нека отговорните органи да си свършат работата“.

Данните ще бъдат оповестени след приключване на разследването, казаха още от министерството.

Exit mobile version