От 16 часа на 13 април, последният работен ден преди четирите почивни дни за Великден, между 16 ч. и 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.За това информират от Агенция „Пътна инфраструктура „
Целта на ограничението е да се повиши безопасността на движение и пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за водачите на леки автомобили.
Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 17 април /понеделник/, от 14 ч. до 20 ч.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
Необходимо е шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, като спазват стриктно въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.
Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.