Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Отново строги ограничителни мерки у нас – влизат в сила от понеделник

10-дневни строги ограничителни мерки у нас влизат в сила от идния понеделник. Така, на 22 март, освен, че ще посрещнем първа пролет , ще приветстваме и новите, но вече познати ограничения – затварят за посещение заведенията за хранене и развлечение, кина, музеи, фитнеси и плувни комплекси, игрални зали и казина, молове, търговски центрове и всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки, с площ над 300 кв.м. Забраната отново няма да важи за магазините за хранителни стоки и аптеките. Въобще връщат се голяма част от мерките, които бяха разхлабени съвсем скоро. И може би най-важната част от ограниченията за всички родители – преустановяват се посещенията в училищата и детските градини.
А обосновката за въвеждането на мерките е нарастването на броя на положителните проби за вируса у нас, препълването на болниците и повишаване на смъртността в страната следствие на коронавируса.

На брифинга на Националния оперативен щаб бе посочено и че вече все повече деца дават положителни проби за коронавирус и лечението им все по-често протича в болница. Като цяло също спада възрастовата граница на хората, получаващи усложнения от вируса.

4 201 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през изминалото денонощие. Починалите са 136 лица.

Междувременно от Министерството на здравеопазването припомниха чрез видеоклип  какви мерки трябва да спазваме,за да се предпазим от вируса. Клипа може да откриете на страницата на Министерството във фейсбук.

Exit mobile version