Докато се прибира към дома си в съботната нощ, пловдивчанин пропада в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Мъжът остава заклещен в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце повече от 11 часа. Той се опитва да излезе сам, но тръбата е тясна, дълга и гладка и затова не  успява.

           

Инцидентът става близо до стадиона в кв. „Коматево“ в Пловдив. Мястото е отдалечено от жилищните постройки, затова не е имало кой да помогне на изпадналия в беда мъж. Пловдивчанка, която рано тази сутрин разхождала кучето си, все пак чува виковете му за помощ и веднага позвънява да потърси такава. Два екипа пожарникари, екип на Спешна помощ и екип на ВиК се включват в акцията по спасяването на мъжа. Съобразителен и отговорен жител на кв. „Коматево“ оказва безценна помощ, като се вкючва в спасителната акция с багера си, разкопавайки пространството около тръбата.

Огнеборците прерязват тръбата, правят гръдна връзка и изваждат заклещения пловдивчанин. При прегледа на място, медиците установяват, че по човека има само леки охлузвания.
Така започва неделното дежурство за оперативния дежурен по град- гл.инспектор Веселин Брадистилов, огнеборците от Втора служба: Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петков и за колегите от сектор СОД- Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добринов.  Респект към всички, които пазят човешкия живот!