Документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители, насрочени за 2 април стартира. Това обявиха от Централната избирателна комисия. Според решението на ЦИК, всяка партия може да участва в изборите самостоятелно или в коалиция. Но ако е в коалиция, то тя може да е само една. За участие в изборите за народни представители, партиите и коалициите внасят безлихвен депозит в размер на 2500 лева. Крайният срок за подаване на заявления е обявен до 17:00 часа на 15 февруари. Инициативните комитети ще се регистрират в Районните избирателни комисии до 17:00 часа на 20 февруари. А Регистрацията на кандидатските листи в районните комисии ще приключи в 17:00 часа на 28 февруари.

Предизборната кампания за 48–мото редовно Народно събрание, ще стартира на 3 –ти март и ще приключи на 31-ви  март в полунощ. На 1-ви март в ЦИК ще изтеглят жребият на номерата, с които регистрираните формации ще фигурират в бюлетината.

На 11-ти март ще се обявят секциите и местата на които ще могат да гласуват нашите сънародници извън България. Като от ЦИК обявиха, че видеонаблюдение в реално време и видеозаснемане при преброяване на бюлетините, както и попълването на протоколите ще се извършва само на територията на нашата страна. Без видеонаблюдение остават секциите с подвижна изберателна кутия, тези в лечебните заведения, домовете за стари хора, затворите и секциите в плавателните съдове под българското знаме.