Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Следващата седмица учениците ще се обучават при облекчен режим

Въпреки че пролетната ваканция за учениците бе намалена на едва няколко дни, които съвпадат с великденските празници, децата все пак ще бъдат компенсирани. През следващата седмица те ще се обучават дистанционно, но при облекчен режим. Учителите трябва да подготвят така учебните материали, че те да са разтоварващи за учениците. Няма да има домашни работи и тестове. Предвиждат се провеждане на занимателни игри, виртуално посещение на музеи, гледане на филми с учебна цел, обсъждане на проекти, казуси и други подобни. Освен това и самите учебни часове ще бъдат намалени – за първи и втори клас времетраенето им ще е едва по 15 минути, а за всички останали – по 20 минути.

Припомняме, че от 16-ти март учениците у нас преминаха на електронно обучение от вкъщи, заради усложнената епидемиологична обстановка. Към този момент е ясно, че този начин на провеждане на занятията ще продължи поне до 13-ти май, до когато бе удължено извънредното положение в страната.

Дистанционното обучение се определя от част от учениците дори като по-натоварващо, поради което се въведе и облекченият режим за децата през следващата седмица. А те ще си починат изцяло по Великден – от 17-ти до 20-ти април включително.

Exit mobile version