От днес до 6-ти март у нас са планирани действия за подобряване на движението по пътищата. Операцията е планирана след анализ на данните от началото на годината за пътнотранспортния травматизъм.

В рамките на десетте дни, между 25-ти февруари и 6-ти март, ще бъде засилен контролът за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или упойващи вещества, посочват от МВР. Разбира се ще се следи и спазването на скоростните режими. Вероятно заради затоплянето навън, а и поради факта, че само през февруари са загинали четирима мотоциклетисти, двама от които тях не са притежавали съответната категория правоспособност, ще се засилят проверките и над водачите на двуколесни моторни превозни средства. За сравнение през февруари миналата година при ПТП е имало само един загинал водач на мотор. Очаква се да има за засилено присъствие в малките населени места, като проверките ще са по същите направления.

Уточнява се, че в дните на операцията влиза и Националният празник. На този ден традиционно има засилено полицейско присъствие с цел подпомагане на трафика на входно-изходните артерии на големите градове, както и на местата, които винаги се посещават от хората на 3-ти март.