Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Вандали отново хвърляха камъни по влакове – за щастие пострадали няма

Само в рамките на няколко часа вчера три влака бяха обект на нападение с камъни в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня.Това информират от БДЖ. За щастие при криминалните деяния пострадали хора няма. Има обаче нанесени материални щети – счупени са и са пукнати прозорци на преминаващите композиции. И за трите случая е подаден сигнал за нападенията до компетентните служби на телефон 112, посочват още от холдинга, като се алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Притеснителното е и че посегателството над влаковете е осъществено в момент, в който се изпълнява програма за основен ремонт на локомотиви, мотриси и вагони и точно при един от споменатите случаи е счупено стъкло на чисто нов излязъл от ремонт пътнически вагон. От БДЖ казват още, че подобни прояви саботират дейността на дружеството за осигуряване на комфортна услуга, тъй като всяка необходимост от ремонт води до нарушаване на процеса по осъществяване на транспортно обслужване и до допълнителни разходи.

Общо 13 случая на хвърлени предмети по влакове са регистрирани до момента от началото на годината.Следствие на това са пострадали двама пътници.

От БДЖ уточняват, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия – при средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

На стотици хиляди левове се равняват щетите на БДЖ от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви. Неизмеримо по-важни от парите обаче са човешкият живот и здраве, допълват от холдинга.

Exit mobile version