Както в последния работен ден преди дългата Коледна почивка, така и в последния почивен ден след нея, трафикът в цялата страна е интензивен. Утре у нас отново всичко ще работи и всички, които трябва да се върнат на работните си места и са заминали за празниците на почивка или просто по родните си места, сега се връщат в градовете. И в Асеновград днес се забелязва големият поток от автомобили.

Припомняме, че по родните пътища ще има засилени проверки. Полицаи ще следят за спазване на правилата за движение, ще проверяват шофьорите за употреба на алкохол и наркотици, а автомобилите – за оборудването им със зимни гуми и други необходими принадлежности, разбира се ще се проверява и дали има сключена застраховка „Гражданската отговорност“.

Призовава се водачите да бъдат внимателни и съобразителни, да се съобразяват с пътната обстановка и да не бързат с риск да предизвикат пътнотранспортно произшествие.

Покрай посрещането на Нова Година отново ще има няколко почивни дни. Тогава отново се очаква в трафикът в страната да е интензивен.