Строителните дейности по реконструкцията на централния площад в Куклен приключват до Коледа, това обяви кметът на община Куклен Мария Белчева
Епидемичната обстановка не успя да пречи на изпълнението на планираните инфраструктурни проекти на територията на община Куклен. Един от проектите, който съвсем скоро ще бъде финализиран е обновяването на площада в град Куклен.
Теренът около читалището “Никола Вапцаров – 1909” и площада e обновен с нова настилка, подменени и стъпалата. Осигурен е безпроблемен достъп за хора със затруднения в придвижването и за майки с колички.

Площадът, осветлението, алеите и поливната система са финансирани със средства от програмата за сътрудничество с КЦМ. Залесяването включва около 800 дървета иглолистни и широколистни дървета и храсти от видовете ликвидамбър, червен дъб, гинко билоба, различни видове ацери, както и екзотичните японски вишни, златен дъжд и магнолии. От иглолистните дървета са различни видове ели, кедри, смърчове, кипариси. Храстите също са с богато разнообразие. Освен всичко това, градът се сдоби с една красива атракция – фонтан.