Тежко пътно произшествие е станало днес между селата Брестовица и Златитрап. При инцидента има един загинал и двама ранени. Сигналът за произшествието е подаден около 15:20 ч. По първоначална информация  лек автомобил се е блъснал челно в друга кола.

47-годишният водач на втората кола е загинал на място. В болнично заведение са настанени негови спътници- 50-год. жена и 15-год. дете. Те са със сериозни наранявания.

На 21-годишният водач на другата кола е оказана медицинска помощ. Резултатите му за  употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно 19:30 ч. снощи, в близост до затвора в град Пловдив, на бул. „Александър Стамболийски“, лек автомобил се е блъснал в ограда, а 23- годишният шофьор е напуснал местопроизшествието. След активно издирване тази сутрин  служители на първо РУ и сектор Пътна полиция са задържали нарушителя за срок до 24 часа. Заради значителните материални щети, по случая е образувано досъдебно производство. Дежурният районен прокурор е уведомен.