Сигналът за инцидента е постъпил малко преди 20 минути. Трите автомобила се намират на паркинга на МБАЛ Асеновград. За щастие няма пострадали хора, но материалните щети са сериозни.

От градската управа вече предупредиха за опасно време днес, във връзка с получено писмо от Националния оперативен център на ГДПБЗН – МВР и по информация от НИМХ – МОН и МЦ на ВВС. За днешния ден е обявен „жълт“ код за силен вятър. Скоростта му може да достигне до 24 м/сек северозападен вятър за 24 области на страната.

Община Асеновград призовава жителите и гостите на града да преминават с повишено внимание в участъци с леки стопански постройки или край сгради с покриви от ламаринен тип. Препоръчва се на гражданите да внимават за паднали клони или откършени и останали по дърветата, както и за висящи предмети. В случай на паднали клони или дървета от силния вятър, както и при наличие на други инциденти в тази връзка, хората могат да сигнализират на телефон 112, за да се предприемат своевременни мерки по обезопасяване или