В общинска администрация Асеновград са постъпили три молби, с искане за закупуване на общински жилищи, в които досега потенциалните купувачи са били настанени да ползват под наем.

Едното жилище е с площ от 64 кв. м., второто е 61 кв.м., а третото е 41 кв.м. И трите жилища са частна общинска собственост.

Комисия по чл. 3 от Наредбата за условия и реда за установяване на жилищни нужди на граждани за настаняване под наем и продажба на общински жилищни имоти е разгледала трите молби и представените декларации за семейно и имотно състояние и е установила, че тримата асеновградчани отговарят на изискванията на горепосочената Наредба.
Спазвайки разпоредбите на Закона за общинската собственост е била възложена и изготвена пазарна оценка на жилищата от лицензиран оценител. За жилището с площ от 64 кв. м.,тя е в размер на 40 900 лв., за второто с площ от 41 кв. м.- тя е 23 300 лв., а третото жилище с площ от 61 кв. м. е оценено на 34 000. лв.
На предстоящото Редовно заседание на Общинския съвет на 25 април предстои да разберем дали ще бъде гласувано въпросните имоти да бъдат закупени от своите дългогодишни наематели, или не.
От градската управа напомнят, че всички данъци, такси и разходи са за сметка на определения купувач и се дължат от него при сключването на договора.