Телевизия ТВ САТ КОМ

Творчески инициативи в с. Боянци, с. Червен и с. Бачково

Изложба с рисунки, състезавали се в конкурса „НАШАТА ЗЕМЯ“, предстои да бъде открита утре в село Боянци. Конкурсът се организира от НЧ „Н. Й. Вапцаров“, където ще бъде експонирана и самата изложба. Жури ще определи кои са трите най-добри творби. Всички участници ще получат грамоти, а спечелилите първите места – и награди.

В НЧ „Христо Ботев“ в с. Червен ще се открие изложба на рисунки от конкурса „Моята планета“ по повод Международния ден на Земята. Победители ще бъдат определени в две категории: от 6 г. до 10 г. и от 11 г. до 17 г. Рисунките ще бъдат изложени във фоайето на читалището. И тук всички деца, участвали в състезанието, ще получат грамоти, а победителите – и награди.

Тридневна творческа работилница за изработване на великденска украса и различни техники за боядисване на яйца стартира от утре в село Бачково. Инициативата ще се проведе в НЧ „Просвета“. Темата е „Най-шареното яйце – баба и внуче“. Във всеки един от трите дни работилницата стартира от 11:00 ч. в залата на кметството в село Бачково. Изработените предмети ще бъдат разпродадени на благотворителен великденски базар, а събраните средства ще бъдат предоставени на църквата „Св. Атанасии“ в населеното място.

Exit mobile version