Безплатни пътувания на ученици и придружаващи ги учители по Националната програма „Отново заедно“, ще могат да се организират и през предстоящата учебна година. След като беше спряна, Правителството реши да удължи програмата до 14 септември 2022 г.

Заявките за безплатна почивка по програмата „Отново заедно“ през лятото бяха спрени заради увеличаващите се случаи на заболели деца по време на пътуванията. Заради това близо 9200 ученици и учители от 258 училища не успяха да заминат на планираните ваканции.

Припомняме, че Асеновград също изпрати свои ученици на безплатен детски лагер на море. Одобрение получиха 36 деца от ОУ „Петко Каравелов“ и 14 ученици от Професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимий“. 33 деца от ПГ „Цар Иван Асен II“ в Асеновград, обаче, не успяха да заминат на безплатна почивка по програмата, съобщиха за ТВ САТ КОМ от градската управа.

Сега, след като програма бе удължена, почивката на учениците може да бъде организирана наново, но условие е провеждането да се осъществи в периодите, когато епидемичната обстановка в страната го позволява.

Програмата, която осигурява шестдневни безплатни ваканции на ученици от I до XI клас, цели да се подобри комуникацията между децата и учителите, както и да се преодолеят негативните последици от продължителното онлайн обучение.