валентинки

Ученици от асеновградска гимназия организират благотворителен базар по повод 14-ти февруари-Деня на влюбените. Това е една от поредните благотворителни инициативи, които се провеждат с участието на възпитаници на ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград. Този път те ще продават различни саморъчно изработени изделия, а каузата е осиновяване на пчелен кошер, информират от Община Асеновград.

Инициативата с благотворителна цел ще се проведе на централния площад „Академик Николай Хайтов“. Учениците ще разположат своите творения срещу надписа „АСЕНОВГРАД“ . Със събраните средства те ще осиновят пчелен кошер, за който след това ще полагат съответните грижи. В замяна младежите ще получат мед, който ще  дарят на една от социалните услуги в община Асеновград. Целта на реализирането на  идеята е да научи младите хора на състрадателност, отговорност и екипна работа.

Базарът ще се проведе в два поредни дни – днес (10.02.22 г.) и утре (11.02.22 г.), от 11:00 ч. до 14:00 ч.

Освен това, възпитаниците на гимназията са изготвили 14 бр. картички и са ушили 14 бр. маски, с които да зарадват потребителите от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в село Нареченски Бани.