Урок по родолюбие, посветен на 147 год. от обесването на Васил Левски, се проведе в ОУ „Христо Ботев“ , с участието на ученици от III-ти и IV-ти „б“ класове, с ръководител Весела Станчева, и екипа на Градската библиотека.
Целта на урока бе децата да се запознаят с борбата на великия революционер за свободна и независима България. Представено бе кратко музикално видео за Васил Левски – икона на българската свобода.
Един от 13-те поименни безсмъртни българи, изведени чрез прозрение за предназначение от Ваклуш Толев.
След видеото, учениците бяха разделени на отбори и трябваше да решат задачи, подготвени от екипа на библиотеката.  Първата задача бе да подредят разбъркания пъзел с паметника на Васил Левски в град Карлово, а втората да подредят стихотворението „Апостола на Свободата“ на Христо Радевски в правилна последователност.
В последната задача те трябваше да прочетат десет велики цитата от Апостола, които бяха отпечатани в бяло, зелено и червено – знамето на Република България.
След това цитатите бяха залепени на картон,  за да може децата да помнят и славят делото на Левски.
И с трите задания учениците се справиха блестящо и доказаха, че знаят много за един от най-важните и тачени българи в родината ни.