Телевизия ТВ САТ КОМ

Ученици от Цветните отново се обединиха – този път, за да съберат пари за лечението на свой приятел

 Асеновградчани отново имат възможност да покажат, че имат големи сърца и когато се обединят могат да променят съдбата на някой, имащ нужда от помощ. Този път това е едно усмихнато младо момче от Асеновград, което трябва възможно най-скоро да се подложи на животоспасяващо лечение в чужбина. Всъщност 16-годишният Синан е винаги усмихнат въпреки тежката диагноза.  Може би заслуга за това имат и хората около него, които му подават ръка, за да го окуражат. Неговите съученици правят всичко възможно, за да може той да оздравее, включително и като организират кампания за събиране на средства за лечението му.

  Десетокласникът Синан Мурад действително минава през тежки изпитания. Той получава диагноза Остеосарком на лява предмишница и скоро след това се налага едната му ръка да бъде ампутирана, за да се избегнат метастази. Това обаче не се случва – момчето получава разсейки на белия дроб. Прави редица химиотерапии, но резултатите не са обнадеждаващи. Сега Синан трябва да замине на лечение в чужбина, което ще му струва над 80 хил. евро. Разбира се семейството му не разполага с тази сума, което е и основната причина неговите съученици да организират кампания за събиране на средства. Негов класен ръководител пък е Любомила Ангелова, която вече е преминала през това, което предстои на младото момче. Ето защо не е чудно, че тя с огромно желание и надежда се включва в кампанията за Синан.

  Така момчето, което въпреки здравословното си състояние продължава да посещава училище и всички около него споделят, че усмивката не слиза от лицето му, ще трябва да се пребори с едно от най-тежките заболявания на нашето време- ракът. Но не се съмняваме, че с толкова любов около себе си, ще намери сили да го направи.

  Вижте повече за историята на Синан Мурад тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22 часа, както и веднага след нея в рубриката Тема от деня.

Дарителска сметка в ОББ(Обединена Българска Банка)
IBAN: BG96UBBS80021052645440
BIC код: UBBSBGSF
Титуляр: Синан Шенол Мурад

Exit mobile version