Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Учениците от ПГ „Св. Патриарх Евтимий“ с дарения за ЦНСТДМ и Акушеро-гинекологичното отделение в асеновградската болница

Идния понеделник учениците от ПГ “Св. Патриарх Евтимий“ в Асеновград ще направят дарения на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТДМ) в града и на Отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ Асеновград.

Те ще дарят изработени от тях покривки за маси и маски, а за родилно отделение учениците са приготвили чаршафи за новородени бебета и
калъфи за стерилизация на инструментите в АГО. Платовете за изработката са дарение от акушер-гинеколога, д-р Антоанет Топчиян.

Изработката на изделията е дело на учениците от 10 б клас от часовете по производствена практика, каза за ТВ САТ КОМ директорът на професионалната гимназия, Ели Аврионова. Важно за нея е бъдещите професионалисти винаги да са близо до хората, да са полезни в сферата на изучаваните в училището професии, допълни тя и побърза да похвали  най-добре справилите се в изработката на изделията ученици – Мария Генкова, Тодорка Колева, Радка Илиева, Ирена Янкова, Гюлшен Билялова и др.

Това е поредното дарение на възпитаниците на гимназията към настанените в Центъра деца, а професията, в която се обучават –  Моделиер-технолог на облекло от текстил, е повече от перспективна и ги подготвя за производство на облекло – от проектирането на модела, до изработване на изделието, обясни директорът, Ели Аврионова.

Снимки: ПГ „Св. Патриарх Евтимий“

Exit mobile version