кампания за разделно сметосъбиране

15 човека се включиха в съвместната кампания между Община Асеновград и фирмата, обслужваща съдовете за разделно сметосъбиране в града.

Въпреки дъждовното време Община Асеновград благодари на всички, които се включиха в акцията за събиране на опаковки от хартия, пластмаса, метал и стъкло днес.

Виктория Гецова-регионален мениджър на фирмата, изградила системата за разделно сметосъбиране в града, съобщи, че поради неблагоприятните метеорологични условия, вследствие на което се създаде невъзможност на много желаещи да предадат събраното, срокът на акцията се удължава. В следващия четвъртък (21.10.21 г.) отново ще се проведе такава кампания. Условията, мястото и часовете за предаване на отпадъците са същите.

Мотото на акцията за събиране на отпадъци от хартия, пластмаса, стъкло и метал е „Да бъдем отговорни днес, за да се радваме на чисто утре!“. За най-активните участници, организаторите ще раздадат подаръци. В жребий за големите и поощрителните награди ще се борят всички, включили се в а инициативата и през двата кампанийни дни (днес и другия четвъртък).

Утре – 15 октомври отново на същото място-на паркинга на ДИП България от 08:00 ч. до 16:00 ч. може да донесете ненужни за вас дрехи и обувки, за да се включите в поредната акция за събиране на непотребни текстилни изделия, отново организирана от Община Асеновград.