Улица „Копринарска“ в Асеновград отново е двупосочна. Припомняме, че преди няколко години, при обособяване на зона за платено паркиране на въпросната улица, се наложи по нея да се въведе еднопосочно движение. Към днешна дата преминаването вече е позволено да се извършва и в двете посоки.

Обособяването на зона за платено паркиране в района на ДИП „България”, или на т.нар. „синя зона“, наложи въвеждане на еднопосочно движение на улиците ”Копринарска” и ”Брегалница ”. Това се случи преди около 7 години. Сега отново има въведена промяна в движението, но само по ул. „Копринарска“, като тя се изразява в това, че улицата отново е двупосочна. Знакът, забраняващ влизането на автомобили в едната посока, вече е премахнат. Но не и този, указващ, че по протежението на улицата има паркоместа, част от платената зона. От Община Асеновград потвърдиха, че зоната остава да функционира.

Уточнява се, че целта на промяната в Генералния план за организация на движението е осигуряване на директен достъп от ул. „Копринарска“ до ул. „Драгоман“. По този начин ще се облекчи движението и по ул. „Марица“, откъдето бе единственият достъп до момента. Актуализацията на генералния план е изготвена въз основа на Решение на Общинската комисия по безопасност на движението.