Телевизия ТВ САТ КОМ

В болниците в областта има 588 свободни легла за лечение на КОВИД-19

82 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие.Регистрираните с ковид в Националната информационна система са общо 20389.За денонощието 51 са оздравели, от които 2 лекари и 3 санитари, а излекуваните до момента са общо 16753.„Към момента в болниците се лекуват 283 пациенти, а през изминалото денонощие са хоспитализирани от Спешна помощ 3-ма души в областта и 4 – в Пловдив. В болниците в Пловдив и областта има 588 свободни легла, от които 58 интензивни. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.
Към днешна дата под карантина са 1611 жители на областта , а на домашно лечение – 2426

По данни на РЗИ за денонощието са починали трима души –две жени на 79 и 82 години, и мъж на 61 години – всички с придружаващи заболявания.

Областният управител допълни, че за изминалите два дни са извършени над 300 проверки, включително и по сигнали на граждани, за спазване на противоепидемичните мерки, определени със заповедите на министъра на здравеопазването. От страна на РЗИ няма констатирани нарушения в търговските центрове, фитнесите, магазините за хранителни стоки, както и в градския транспорт. Няма установени нарушения и на карантина.

Exit mobile version