Телевизия ТВ САТ КОМ

В спортната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ се състоя впечатляващо таекуон-до шоу

Демонстрацията на корейския  отбор Kukkiwon бе организирана от Българска федерация по олимпийско таекуон-до WTF със съдействието на Корейското посолство в България, Министерство на физическото възпитание и спорта, Община Пловдив и спортен клуб по таекуон-до „Тракиец” – гр.Стамболийски. Зрелищното шоу на корейския демонстративен отбор е част от тазгодишното им турне. Събитието откриха съорганизаторът Димитър Тончев, председател на спортен клуб „Тракиец”, и зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков, след което ансамбъл „Тракия” с ръководител проф. Даниела Дженева поздравиха гостите от Република Корея.

20-те бойци от Южна Корея се качиха на тепиха след фолклорното изпълнение  и демонстрираха пред събралата се публика атрактивно чупене на дъски, невероятни акробатични бойни умения, красиви и ефикасни техники с крака и зрелищен сценичен бой. Тема на представленията в България е „Същността на таекуон-до – душата, легендата и мечтата”. Петте принципа на таекуон-до са: учтивост, почтеност, постоянство, самоконтрол и  непоколебим дух. Световна федерация по таекуон-до (WTF) е създадена през 1973 година и е със седалище в Южна Корея. Това е една от най-големите таекуон-до организации в света.

Пред екип на ТВ САТ КОМ съорганизаторът на демонстрацията Димитър Тончев разкри, че се надява  това шоу да запали по таекуон-до много хора и да се създаде в Пловдив клуб WTF – таекуон-до.

Очаквайте по телевизия ТВ САТ КОМ пълен запис на впечатляващото шоу тази събота от 12:30 и 21:00 ч. и в неделя от 21:00 ч.

Текст: Зорница Георгиева, стажант-репортер

 

Exit mobile version