Пловдивските лекари официално се присъединяват към националния протест на колегите си. Това бе решено на  заседанието на разширения  Управителен съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив. Стачните действия ще бъдат водени под мотото: „Стига вече! Доктор Москов не лъжи – не искаме пари”.

  Така на 30-ти март, сряда, от 12 до 13 часа лекарите от доболничната и  болнична помощ ще спрат работа и ще излязат пред здравните заведения. А в четвъртък от 10 до 12 часа лекарите ще изразят недоволството си от здравната реформа пред сградата на РЗИ в Пловдив.  

  На 7-ми април се отбелязва Международният Ден на здравето. Тогава районната колегия подготвя специална пресконференция и различни прояви , с цел обществеността да бъде запозната с причините за обявеното недоволство.

  Тази вечер Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив също трябва да излезе със становище относно предстоящите стачни действия. На специално организираната среща присъстват и представители на асеновградските лични лекари. Така предстои да разберем как ще протече стачката и в Асеновград – ще бъдат ли затваряни кабинети, към кого трябва да се обърнат пациентите ако това се случи и т.н.