Петдневното Държавно отборно първенство по вдигане на тежести в Асеновград приключи. В последния ден от шампионата участваха единствено спортистите от националният отбор по щанги, като техните резултати след това се преразпределят по съответните категории.
При мъжете тази събота СКВТ „Асеновец” участва с двама състезатели. Един от тях е Васил Господинов, който стана втори в своята категория до 102 кг. Господинов успя да изхвърли 167 кг., а изтласка 206 кг. Вторият представител на асеновградския клуб – Кристиян се състезава в категория до 96 кг. и също зае второто място.
Както вече ви съобщихме, спортистите от Асеновец заемат призови места във всички възрастови групи, но крайното отборно класиране все още не е оповестено. От асеновградския клуб заявиха, че първенството е преминало по план, кметът на града Христо Грудев също наблюдава част от опитите през уикенда. Добрата оценка за организацията на шампионата проличава от факта, че националният отбор ще проведе още контроли тук този петък. Чрез тях ще се определи съставът за европейското първенство за мъже и жени, планирано за месец април в Москва.