11.7 C
Асеновград
петък, 10 май, 2024
Начало Новини Асеновград Важна информация за туроператорите

Важна информация за туроператорите

 

  1. Всеки туроператор, който желае да получи безплатни бързи антигенни тестове за изследване на български и чуждестранни туристи, с цел свободно движение на гражданите на територията на ЕС трябва да сключи договор с лаборатория от списъка, публикуван в сайта на Националната здравно-информационна. Необходимо е лабораторията да се намира на територията на област Пловдив.

 

  1. Туроператорът следва да подаде заявка до РЗИ – Пловдив, в срок до 5 (пет) работни дни преди датата, на която антигенните тестове следва да бъдат предадени на лабораторията. В заявката се посочва наименованието на туроператора, количеството заявени бързи антигенни тестове, наименованието на лабораторията, намираща се на територията на област Пловдив, и дата на изпращане на заявката.

 

  1. Заявката се изпраща по електронна поща на отговорното за това лице в РЗИ – Пловдив – Габриела Бояджиева –  boyadzhieva@rzipd.com;

 

  1. РЗИ – Пловдив обработва заявките и съобразно наличните количества бързи антигенни тестове информира по електронна поща туроператора, подал заявка за наличната възможност, като при положителен отговор определя време (ден и час) за получаване на бързите антигенни тестове на място в РЗИ – Пловдив на адрес – гр. Пловдив, ул. „Перущица” № 1, ет.2 от представител на дадената лаборатория, с която туроператорът има сключен договор, намираща се на територията на област Пловдив;

 

  1. След получаване на отговор от РЗИ – Пловдив туроператорът информира лабораторията за времето (дата и час) и количеството бързи антигенни, които следва да получи в РЗИ – Пловдив и за което следва да се изпрати надлежно упълномощено лице / представител от съответната лаборатория за получаване на същите.
  2. Предаването на бързите антигенни тестове от представител на РЗИ Пловдив на представител на дадената лаборатория се извършва с подписването на приемо-предавателен протокол в два еднообразни екземпляра по приложен образец, публикуван на сайта на РЗИ – Пловдив.
  3. В деня на получаване на тестовете, лабораторията започва използването на същите и ежедневно предоставя на РЗИ Пловдив информация за броя на извършените безплатни бързи антигенни тестове на следния e-mail: boyadzhieva@rzipd.com.
  4. Всеки петък до 17:00 часа съответната лаборатория предоставя на РЗИ – Пловдив следната информация на електронен носител – Списък с:
  • ЕГН (номер на чужденец);
  • Три имена на лицата (български и чуждестранни граждани);
  • Уникалния идентификационен код на пробата,

на които лица през седмицата са извършени безплатни тестове и са издадени  Цифрови COVID сертификати на ЕС;

  • Сканирано копие на Декларацията за информирано съгласие – в случаите когато туроператорът е възложил тази дейност на лабораторията. В случаите когато попълването и събирането на Декларацията за информирано съгласие се осъществява от самия туроператор, копие на декларацията се предоставя на електронен носител от съответния туроператор в срока, посочен в настоящата точка.