Пенсионери

Министерството на здравеопазването публикува какви са необходимите документи за ваксинирани срещу Ковид-19 в чужбина пенсионери, за да получат добавка от 75 лв.

Указанията се отнасят само за пенсионери, които са ваксинирани в чужбина и нямат поставена ваксина срещу COVID-19 в България до 30 юни 2022 г.  Лицата трябва да предостави в РЗИ, по адресна регистрация, копие на документ за самоличност, съдържащ точните имена на лицето, ЕГН, копие на документ за поставена дози ваксина срещу COVID-19, дата на поставяне на ваксината, търговското наименование на лекарствения продукт, пореден номер на поставената доза, когато е приложимо. Документите трябва да съдържат идентификационен номер, QR-код или подпис с печат на медицинския специалист, който е извършил ваксинацията, данни за контакт и телефонен номер. Срокът за предоставяне на документите е до 15 юли.

Междувременно от Министерството на здравеопазването съобщиха, че през последното денонощие броят на регистрираните с Ковид-19 лица е 98, в Пловдив случаите за последните 24 часа са 9. През последното денонощие са приложени 12 от дозите от ваксините срещу коронавирусната инфекция.