път Асеновград-Първомай

Предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на пътища от Републиканската пътна мрежа за 2022 г., вече ще могат да оправят и граждани, за това съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството обявиха за началото на четиригодишна програма, чрез която ще се цели качествено подобрение на състоянието на пътната мрежа на територията на страната.

За настоящата година са предвидени за ремонт над 3100 км от пътната мрежа, като необходимото финансиране от близо 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите.

От министерството си поставят амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани близо 60% от републиканската пътна мрежа, покриваща 80% от целия трафик в страната.

Към момента вече има определени участъците, които са определени за спешен ремонт през 2022 г, а през следващите две седмици гражданите ще имат възможност да дадат свои предложения за включване и на други пътища, които също са в лошо състояние.

От АПИ поясняват, че предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, гражданите могат да изпращат, на имейл адрес: signali@api.bg. А уверението е, че предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт, ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ, както и на АПИ.