кампания за събиране на дрехи

Структурата на Българския червен кръст в града и Община Асеновград организират нова акция за събиране на дрехи. Кампания ще се проведе на 15 април , а мястото е отново на паркинга на ДИП – България (на улица „Съединение“). Асеновградчани, които желаят да предадат ненужни за тях облекла, покривки, завивки и други текстилни изделия, могат да го направят от 08:00 ч. до 16:00 ч.

Организаторите на кампанията напомнят, че вещите трябва да са чисти, поставени в найлонови торби и да са добре затворени. Видовете текстилни изделия, които могат да бъдат предавани са дрехи, чанти, колани, завеси, завивки. Изискване е същите да бъдат в състояние годно за употреба.

Междувременно контейнерите за текстил в Асеновград имат добра запълняемост и голямо количество разделно събран и спасен от изхвърляне текстил. В момента е и периодът, в който зимните дрехи се заменят с пролетни, гардеробите се разчистват и предстои силен сезон, в който се предава повече текстил. До сега акцията показва висока събираемост, за няколко дни след поставянето им, бяха запълнени всички контейнери. От Община Асеновград апелират гражданите да се възползват от предоставените им възможности, с цел опазване на околната среда.