пътен инцидент

В болнично заведение, без опасност за живота, е 79-годишна пешеходка, след като е била ударена от лек автомобил  вчера.

Инцидентът е станал на паркинга пред  известен хипермаркет в Асеновград. Колата е шофирана от 60-годишен мъж, чиито проби за алкохол и наркотици са отрицателни. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

Междувременно бързи производства са образувани срещу двама дрогирани водачи вчера. 21-годишен е задържан в  полицията в Асеновград, хванат да шофира лек автомобил под въздействие на наркотични вещества. В подобно неадекватно състояние от служителите на реда в Първомай е бил заловен и 26-годишен криминално проявен.

Припомняме и за тежкия пътен инцидент от първия ден на декември , при който мъж загина на пътя за град Куклен. Сигналът за катастрофата бе получен около 7.30 ч. Според предварителната информация, лек автомобил блъснал внезапно изскочил на пътното платно 74-годишен пешеходец, който е починал на място.

 

Справката на областна дирекция на МВР Пловдив показва, че за изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани 9 криминални престъпления, 6 от които са разкрити.