Телевизия ТВ САТ КОМ

Възражда се интересът към бракове в Асеновград

 

Възражда се интересът към гражданските бракове в Асеновград, точно 344 са обреклите се на вярност двойки за 2016 г. в града ни, с десет повече от 2015 г., съобщи за ТВ САТ КОМ Иванка Стоева, директор на Ритуалния дом в града. Тя сподели още, средната възраст на младоженците през 2016 година е била 25-26 години.

Според Семейния кодекс в брак  може  да  встъпи всяко лице, навършило 18 години. Ненавършило 16 години лице също може да се ожени, само ако важни причини налагат това и с разрешение на районния съдия. В тази  връзка  най – младата младоженка е 16 –годишна, а най-младият младоженец е бил на 17 г.

Броят на браковете, сключени  между български и чужди граждани  през 2016 година  е бил 53. Те са сключени от наши съграждани в чужбина и такива от чужди граждани. 
 Специалистите припомнят на двойките, че най-честите причини за загуба на интерес към партньора по врема на брака са: еднообразието, прекалената проява не ревност, занемареният външен вид, липсата на загадъчност между партньорите, обсебване. 
Статистиките сочат, че 70-75% от разтрогнатите бракове са по желание на жените. 

 

Exit mobile version