Стартира възстановяване и укрепване конструкцията на сградата на физкултурния салон към основно училище „Панайот Волов” в квартал Долни Воден. За да бъде осъществен проектът, Община Асеновград обяви обществена поръчка, чрез която да се определи фирма изпълнител.
   Физкултурният салон в училище „Панайот Волов”, намиращо се в асеновградския квартал Долни Воден, е едноетажна сграда. Състои се от по- ниско и по- високо тяло. В 1- вото са проектирани склад, съблекални, стая за преподаватели и малък физкултурен салон за началния курс. В бъдещия проект се предвижда вече изградената площадка за входа към училището да бъде удължена и покрита с метална конструкция. Физкултурният салон е свързан с топла връзка. Тя ще покрива съществуващата площадка над терена и стълбите към нея. Там, пък, ще се проектира и ново стълбище към входа на физкултурния салон. От западната страна на площадката има стълби, които ще останат открити. Предвижда се и вход към откритите спортни площадки.
   Обществената поръчка е възложена от Община Асеновград. Прогнозната стойност на средствата, необходими за изпълнението, е в размер на близо 400 000 лева, а срокът не трябва да е повече от 12 месеца. Документи на фирмите, желаещи да участват, се приемат до 05.08.14 г..