Великденска програма

Културният живот в Асеновград се пробужда, затова свидетелстват и множеството пролетни инициативи, организирани през месец април.

Първото събитие, включено във Великденската програма на Асеновград, е насрочено за утре-13 април. От  17:30 ч. Градска библиотека ще бъде домакин на Пъстра Великденска работилница за деца и възрастни.

На 17 април по повод Цветница от 11:00 ч. пред НЧ „Родолюбие” ще се състои Празничен концерт с участието на детските състави при читалището.

На 18 април понеделник от 13:30 ч. в Градската библиотека ще може да станете свидетели на ревю на абитуриентски рокли, ушити от ученици от ПГ „Свети Патриарх Евтимий“. В същия ден и час в храм „Свети Георги Победоносец“ ще се проведе една инициатива на Исторически музей – Празнична работилница „ Великденски звън“.

На 19 април от 16:00 ч. в  НЧ „ Свети преп. Паисий Хилендарски е организиран Уъркшоп с децата от Школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител Ламбриана Форева.

На 20 април от 14 часа в библиотеката на Асеновград ще се проведе Великденски пленер за изписване на големи магически яйца, след което ще бъдат наградени победителите в конкурса „Вълшебният свят на книгите”. От 17:30 часа по повод Международния ден за опазване на културното наследство ще се съсои представянето на том II „Известия на Исторически музей – Асеновград“ .

Пред НЧ „Родолюбие“ на 25 април от 11 часа е Великденският концерт с участието на народния певец Райко Кирилов.

На 28 април от 19:00 ч може да гледате постановката по Иван Вазов на театър „Арте“ „С чужди – драг, вкъщи – враг“.“

На 30 април Пролетен концерт с участието на детски формации ще огласи двора на НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“.