изложба

Селата Новаково, Тополово, Избеглии и Бачково се подготвят да посрещнат Великденските празници с различни инициативи.

НЧ “ Христо Ботев – 1928 „с .Новаково организира „Великденска работилничка“, в която деца и възрастни ще могат да се включат в изработването на тематична украса, декорация, сувенири и картички. Инициативата стартира началото на месеца и ще продължи до 10 април.

НЧ „Н.Й.Вапцаров-1894г.“,  с.Тополово пък стартира конкурс за „Най-красиво великденско яйце”. Повод за провеждане на конкурса, разбира се, е наближаващите великденски празници.  В конкурса ще се включат децата от ОУ „Отец Паисий” с.Тополово. Желаещите да участват в творческата инициатива, могат да представят своите украсени яйца всеки ден от 08:00 до 16:00ч. в библиотеката на читалището до 20 април.

На 17.04. (Цветница)  от 10:30 часа ще се проведе благотворителен базар в двора на църквата „Св. Атанас“ в с. Бачково със изработена преди това великденски изделия. Предвидено е със събраните средства да се извърши ремонт на камбанарията в църквата.

Откриване на изложба и награждаване на участниците, включили се в конкурса „Най-красиво великденско яйце”, пък ще се проведе на 20 април 10:30 ч. в НЧ „Никола Вапцаров“ в село Тополово. Участниците, включили се в конкурса, ще получат грамоти и поощрителни награди.

На 23 април от 10:00 ч. НЧ „Христо Ботев-1919“, с. Избеглии пък организира ритуално боядисване на великденски яйца.