Коледен крос
Коледен крос

Днес, събота, точно в 12:30 часа на централния площад в Асеновград „Акад. Николай Хайтов“, за осми път ще бъде даден старт на традиционния Коледен крос. Коледната спортна инициатива се провежда от 2013 година, единствено през изминалата 2020-та година, заради пандемията, инициативата бе отменена.

Маршрутът също е традиционен и непроменен през всичките години досега. И тази година стартът на маратона ще е от площада в града до Асеновата крепост и обратно. Трасето, което участниците ще трябва да изминат с тичане или ходене, е с дължина 5 километра.

Участниците могат да се включат в кроса просто като извървят разстоянието, казват организаторите, не е задължително да го пробягат.

Регистрацията за участие е безплатно и може да е онлайн, а който желае, може да се запише и на място, половин час преди старта на центъра.

В Коледния крос може да участва всеки, без значение възрастта. За всички участници организаторите са подготвили и томбола с награди.

На досегашните издания на ежегодното спортно събитие организатори бяха асеновградската организация Център Мира (ЦМИРА) и Община Асеновград. Тази година Общината е партньор с екипа, организатор на Ултамаратона Персенк Ултра.