Влакът по направление Асеновград-Пловдив закъсня

Влакът по направление Асеновград-Пловдив тази сутрин не потегли в обявения час и остави десетки ученици да чакат в неведение.

Пътническата мотриса, която трябваше да потегли в 6:30 ч. днес не можа да тръгне навреме, това стана със закъснение, алармират родители на деца, учещи в Пловдивски училища. Рано тази сутрин, още по тъмно, те са изпратили своите деца с идеята да се качат на вторият за деня влак и така по график да стартира техния ден, но това не се е случило. Наложило се е децата да чакат на ниските температури още половин час, за да могат да се качат на мотрисата.

ТВ САТ КОМ изпрати запитване до БДЖ за възникналия проблем, както и за подобен с дата 5 октомври, когато по направление Пловдив-Асеновград пътниците е трябвало да слязат инцидентно от влака поради друг проблем. И тогава повечето пътуващи, отново ученици, са били извозени след около час и половина с друга мотриса.

От държавни железници обясниха, че двата случая са инцидентни и касаят технически проблем. От там увериха, че на този етап не се предвижда промяна в обявения график на движение на влака Асеновград-Пловдив и обратно.