Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров посрещна като официални гости първото бебе, родено в общината през тази година, и родителите му. Почти 2-месечната Снежана получи като подарък голямо плюшено мече и парична сума, предложена от администрацията и отпусната с решение на Общинския съвет в града.

Инженер Петров пожела на малката асеновградчанка да бъде здрава и преминава през трудностите без разочарования. Да расте безгрижно и да постига високи върхове. Да кара родителите й ежедневно да се гордеят с нея. А когато порасне, да се превърне в интелигентна, възпитана и образована млада дама. „Вас, като родители, призовавам да се грижите за нея. Обичайте я и я подкрепяйте. Съпътствате я в житейския й път. Вдъхвайте й вяра, сили и вдъхновение да продължава напред.“ С тези думи Петър Петров се обърна към родителите на Снежана.

Родителите Ангел и Шинка Стоилови си пожелаха новородената им рожба да бъде жива и здрава. Семейството асеновградчани споделиха, че все още не са решили за какво ще вложат сумата, подарена от общината за момиченцето. Снежана е второ дете в семейството, като преди 2 години на бял свят се появява първородната им дъщеря Катерина. Първото бебе на община Асеновград за 2020 г. проплака в АГО на МБАЛ в града в нощта между 1-ви и 2-ри януари.