ДГ Вапцаров
ДГ Вапцаров

Ремонтни дейности затварят за дни „Детска ясла №1“ в Асеновград

Детска ясла №1 в града временно ще преустанови дейността си заради извършването на ремонтни и почистващи дейности в сградата, съобщиха от Община Асеновград. Детското заведение е разположено в двора на ОУ „Никола Вапцаров“ в града.

Ремонтът ще продължи за период от две седмици (от 20-ти декември до 31-ви декември, включително). Ремонтните дейности предвиждат подмяна на повредени керемиди на покрива на детското заведение и боядисване на тавана и стените в яслената група на 2 етаж.

Родителите са предварително уведомени за временната реорганизация, казват от Общината, като на сградите на основния пункт са поставени информиращи табели. Яслата ще започне прием на деца отново на 4-ти януари (вторник), а от  Общината благодарят на родителите за разбирането и търпението им.

Припомняме, че през август т.г. Детска млечна кухня и Детска ясла в града също временно преустановиха дейността си. Причината за това бе извършване на ремонт в кухненския бокс. Ремонтните дейности включваха подновяване на фаянсовите плочки, подмяна на врати, освежаване и боядисване на помещението. След реновирането на кухненския бокс беше извършено почистване и дезинфекция.