обучение от разстояние

И днес без нито една положителна проба за Ковид-19 премина тестването при най-малките ученици в община Асеновград.

Както през изминалата седмица, когато бе въведено тестването при учениците от 1 до 4-ти клас , така и днес не са констатирани положителни проби за Ковид- 19. Това съобщиха за ТВ АСТ КОМ от градската управа. От там увериха, че няма положителни проби и при членове на училищния персонал.

И този път ОУ „Ангел Кънчев“ – Асеновград е училището с  най-голям брой на върнали се в клас ученици. Там всички паралелки до 4-тои клас учат присъствено.

В ОУ „Христо Ботев“ от 12 паралелки-10 са в клас,

В ОУ „Отец Паисий“ в града- от общо 8 паралелки – 5 учат присъствено.

В ОУ „Петко Каравелов“ едва 3 от общо 16 са в клас.

Половината от паралелките в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Асеновград остават да се обучават от разстояние. 4 от 6 паралелки пък учат присъствено в  ОУ „Панайот Волов“ в кв. „Долни Воден“.

В училището в Тополово всички малки ученици учат присъствено.

Разбира се, има и такива деца, които продължават обучение от разстояние, въпреки че техни съученици са на училище. Това е така, защото родителите им не са декларирали съгласие детето им да се върне в клас.

Все още първоначално обявените училища, които провеждаха занятията си онлайн, продължават обучение от разстояние. Това са ОУ „Никола Вапцаров“ – Асеновград, СУ „Свети Княз Борис I“ – Асеновград, ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – село Боянци, ОУ „Климент Охридски“ – село Златовръх и ОУ „Отец Паисий“ – село Мулдава. В училище „Никола Вапцаров“ в Асеновград единствено децата от подготвителната група учат присъствено.