Ден преди редовната априлска сесия на ОбС, кметът на общината, Христо Грудев, оттегли от дневния ред докладната записка, която предлагаше от 1 юни 2020 г. да се закрият Общинското предприятие „Туризъм“, както и двете общински дейности „„Пазари и тържища“ и „Инспекторат, паркинги и гаражи“. Всички те трябваше да заработят в ново звено – „Стопански дейности и услуги“.

Като мотив за това бе посочен неефективният контрол върху дейността им и върху разходването на бюджетните средства.

Предложението в докладната бе новото звено да е на пряко подчинение на кмета на общината или на упълномощено от него лице и да е част от бюджетната дейност „Други дейности по икономиката“.

Част от дейността на ОП „Туризъм“ да премине в компетентността на общинската админстрация, а останалата част от дейността му, заедно с дейностите „Пазари и тържища“ и „Инспекторат, паркинги и гаражи“, да бъдат обединени в едно звено „Стопански дейности и услуги“ с един управител и един главен счетоводител, както и да се прецезират длъжностите в звеното с цел по-ефективно разпределение на трудовите ресурси.

Към момента остава неясна причината за оттгеглянето на докладната записка с това предложение. Дали става дума за корекции или допълнителни промени, предстои да разберем.