Заради неизправна газова готварска печка бе затворена кухнята на целодневна детска градина „Слънце“ в Асеновград. Това заяви за ТВ САТ КОМ изпълняващият временно длъжността директор Златка Тоскова. Тя обясни, че ако се продължи експлоатацията на печката, се нарушават мерките за безопасност.
  
Междувременно, са излезли и заповедите за дисциплинарните наказания на някои от служителите. Само на един от тях, обаче, е връчена такава, заяви Тоскова. Тя уточни, че вчера се е оказало, че на работа трябва да бъде само готвача, а помощник- готвачът е бил освободен със официална заповед от нея. Прекратени са трудовите правоотношения с него. Работникът в кухнята, обаче, е в болничен и тъй като в момента тече процедура по сливането на „Слънце“ с целодневна детска градина „Никола Вапцаров“, Тоскова обясни, че не може да бъде назначен персонал за няколко дни. Това е и другата- организационната причина, поради която тя е решила да затвори кухнята. Останалите, които имат изготвени дисциплинарни наказания, също са в болничен. Поради тази причина и на тях не могат да им бъдат връчени заповедите. По думите на директорката, на този етап, ръководството е в момент на изчакване служителите да се върнат. Тогава ще им бъдат дадени заповедите. Какви са наказанията, обаче, Златка Тоскова реши да запази в тайна, докато те не станат факт.
  
Чрез нашата камера, тя сподели, че няма място за притеснение, относно храненето на децата. Към момента, храната се превозва от целодневна детска градина „Никола Вапцаров“, в предварително определени часове, като се спазват всички норми и изисквания. Временният срок, в който ще бъде запечатана кухнята, е 17.04.14 г., като има и вариант тя да не бъде отворена повече, уточни Тоскова. Причината е, че от 01.04.14 г. сливането на двете детски заведения става факт, след което, според решението на Общински съвет Асеновград, би следвало в целодневна детска градина „Слънце“ да няма кухня.